Minőség-és környezetirányítás

A cégvezetés tudatosan fejleszti és ellenőrzi minőségirányítási rendszerét. Ennek egyik lépéseként egy integrált, speciális termelés-nyilvántartó szoftvert vezettünk be, amely gyűjti az információkat (pl. a munkák lefutását és aktuális státuszát, a megrendelések teljesülését, a határidők követését, hatékonyság-kimutatást, gépi munkaórákat stb.).

A minőségellenőrzést egy koordináta mérőgép (CMM) és egy 3D szkenner is támogatja.

A folyamatos fejlesztés eredményeképpen a PLASTIC-FORM Kft. 2004. márciusában megkapta az MSZ EN ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer tanúsítványát. Cégünk azóta folyamatosan rendelkezik az MSZ EN ISO 9001 szabvány aktuális változata szerint tanúsított minőségirányítási rendszerrel.

2022. novemberétől az MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási szabvány és az MSZ EN ISO 14001:2015 környezetirányítási szabvány követelményei szerint kialakított integrált irányítási rendszert működtetünk.

A PLASTIC-FORM Kft. integrált irányítási politikája

A PLASTIC-FORM KFT. a szerszámgyártás területén elismert, megrendelői és munkatársai iránt elkötelezett, eredményesen gazdálkodó, folyamatosan fejlődő cég.

Fő tevékenysége az autóipari, a háztartási, a csomagolási és a műszaki műanyag alkatrészek előállításához szükséges műanyag-alakító szerszámok gyártása, karbantartása, javítása.

Cégünk alapelve, hogy vevőit magas színvonalon, igényeiket maximálisan figyelembe véve szolgálja ki.

A működési környezetünk és a folyamataink kockázatainak felismerése, kezelése és az érdekelt felek igényeinek megismerése mellett gazdálkodásunk hatékonyságával, versenyképes árainkkal, minőségi termékeinkkel, szolgáltatásainkkal, valamint a környezetünket kevésbé terhelő termelési folyamatok működtetésével kívánunk megfelelni ügyfeleink elvárásainak.

Társaságunk vezetése olyan minőség- és környezetirányítási célokat, programokat határozott meg, amelyek támogatják a versenyképesség megőrzését, további javítását és összhangot teremtenek a gazdasági és környezetvédelmi tevékenységeink között.

Céljaink elérése érdekében:

  • Az MSZ EN ISO 9001:2015 és a MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok követelményei szerint kialakított integrált irányítási rendszert működtetünk.
  • A cég működésével kapcsolatos jogszabályi követelményeket, szabványi előírásokat és hatósági kötelezéseket betartjuk.
  • Korszerű, gazdaságos, a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő, a környezetet kevésbé terhelő technológiák alkalmazására, fejlesztésére, a géppark korszerűsítésére, a minőségellenőrzési feltételek magasabb szintű biztosítására és a környezetszennyezés csökkentésére, megelőzésére törekszünk.
  • Nagymértékben támaszkodunk tapasztalt és képzett szakembereinkre. Munkatársaink ismereteinek fejlesztése fontos szerepet játszik a minőség- és környezetközpontú szemléletmód fejlesztésében. Fontosnak tartjuk, hogy a munkatársaink elégedettsége a teljesítményük elismerésén, a munkájukhoz szükséges feltételek maradéktalan biztosításán, a megfelelő munkakörnyezet kialakításán, valamint a folyamatos szakmai továbbképzésükön alapuljon.
  • Beszállítóinkkal kölcsönösen előnyős kapcsolat kialakítására törekszünk. Olyan üzleti partnerekkel építünk ki kapcsolatot, akik garantálják az egyenletes, megbízható minőséget, valamint termékeik és működésük a környezetvédelmi előírásoknak megfelelnek.

Társaságunk vezetősége elkötelezett az integrált irányítási rendszer hatékony működtetése és folyamatos fejlesztése mellett, valamint minden munkatársától elvárja, hogy tevékenységét az integrált irányítási politikánk elvei szerint végezze.

Debrecen, 2021. szeptember 01.

ISO Integrált irányítási rendszer tanúsítvány letöltése