Mérnöki munka

A PLASTIC-FORM Kft. mérnöki tevékenysége a megrendelő által szolgáltatott CAD fájlokra vagy egyedi műszaki specifikációkra épül. A szerszámtervezés megkezdése előtt partnerünktől bekérjük a szükséges alapadatokat (pl. 3D-s termékmodell, 2D-s termékrajz, műanyag alapanyag adatlap, fröccsöntő gép adatlap, gyártási feltételek). Képzett, tapasztalt szakemberek készítik az optimális terveket, integrált CAD rendszerek alkalmazásával (CREO és UNIGRAPICS).

A rajzok és adatok ismeretében elvégezzük a termék megvalósíthatósági vizsgálatát, melynek során elemezzük a kiformázhatóságot alak tekintetében, valamint a gyárthatóságot technológia szempontjából. Erre a célra fröccsöntési szimulációt végzünk (Moldex3D fröccs szimulációs szoftverrel), amely segít szimulálni a fröccsöntési folyamatot, optimalizálni a terméktervezést, és növelni a gyártási hatékonyságot. Az alkalmazott Moldex3D szoftver segíti a felhasználót a gyártás előtt szimulálni és értékelni a termék és a szerszám terveit, valamint biztosítja azt a technológiát, mellyel csökkenthető a szerszámpróbák és az esetleges hibák száma. A fröccsöntési szimulációval partnereink számára pénzt, időt és energiát takarítunk meg.

A megvalósíthatósági vizsgálat befejeztével - amennyiben szükséges - javaslataink mellékelésével (DFM report) módosítást kérünk a megrendelőtől. A pozitív eredménnyel zárult megvalósíthatósági vizsgálat után mérnökeink megkezdik a szerszámház megtervezését.

A kész szerszámtervet szimulációs szoftver alkalmazásával teljes analízisnek vetjük alá, hogy a konstrukció biztosan az elvárt eredményt hozza. A véglegesítés után megmunkáló központjaink, szakembereink veszik át a szerszámkészítés folyamatát, és öntik fizikai formába a mérnökeink által megtervezett szerszámokat.

A mérnöki feladatok nem fejeződnek be a szerszámtervezéssel. 3D szkenneléssel a gyártási folyamatot mind gyártás közben, mind a gyártás végén ellenőrzik mérnök kollégáink. A műanyag termékek próbagyártása után – a megrendelő igénye esetén – megtörténhet a termék teljes 3D-s digitalizálása, és összevetése az eredeti CAD modellel. Eltérések észlelése esetén mérnökeink egyeztetnek a megrendelővel, engedélyeztetik a módosítások elvégzését, ami után a szükséges változtatások rávezethetőek a szerszámra. Ilyen eltérés adódhat deformációból, vagy pl. a megrendelő által időközben kért, vagy általunk javasolt termékfejlesztésből.

3D szkennelés, Reverse Engineering

Amikor a termékek, illetve ipari alkatrészek (fém alkatrészek, szerszámok és öntőformák, prototípusok, fröccsöntött és öntött alkatrészek) 3D modelljére van szükség, mérnökeink a GOM ATOS 3D szkenner segítségével generálni tudják az adott forma adatait, mely 3D adatok utólag feldolgozhatók CAD/CAM célokra. A Reverse Engineering után a modell a tárgyat 3D-s CAD adat formájában ábrázolja a felületi és geometriai hibákkal együtt egy nagy felbontású, sűrű pontfelhőből vagy háromszögekből álló hálós felülettel (.stl file). Opcionálisan felület vagy szilárd test CAD modell is elérhető. Az összes méret automatikusan transzformálásra kerül egy általános koordináta rendszerbe. Az eljárás során a modell újratervezhető, a forma módosítható (ideális megoldás törött vagy kopott szerszámok szkennelésére, újragyártására). Lehetséges a modellt egy általános formátumba exportálni, mint az .iges, .step vagy speciális esetekben parametrikus eredeti formátum, mint a SolidWorks .sldprt, Creo (Pro/E) .prt, Siemens-UGS NX .prt fájl. A legtöbb esetben az .iges fájl megfelelő bármely CAD/CAM rendszerbe történő importálásra és szerkesztésre.

Ezzel a csúcsminőségű optikai 3D szkennerrel a formák háromdimenziós, precíz és pontos digitalizálását készíthetjük el. A tárgy bármilyen anyag lehet, beleértve az üveget is. A fényes tárgyakat a szkennelés idejére egy nagyon vékony fehér porral szükséges bevonni a jobb szkennelési eredmény elérése érdekében. Lehetőség van nagyméretű tárgyak szakaszonkénti szkennelésére is a referenciapontok segítségével.

Az ATOS 3D szkenner precíz és költséghatékony megoldás számos alkalmazási területen:

  • Minőségellenőrzés, minőségelemzés
  • Mérés
  • Reverse Engineering
  • Gyors prototípus készítés
  • Gyors marás
  • Digitális makettezés