GINOP 3.2.2-8-2-4-16-2019-01796 pályázat: Plastic-Form Kft. információs rendszerének továbbfejlesztése

A Plastic-Form Kft. GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01796 számú benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült. A projekt keretein belül beszerezett és bevezetett új infokommunikációs rendszer hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé a Plastic-Form Kft-nél. A rendszerben biztonságos kapcsolaton keresztül jogosultságtól függően hozzá lehet férni a jelenlegi ERP előre definiált adataihoz. Lehetőséget biztosít levelezésre, dokumentumok kezelésére, valós idejű üzenetküldésre, így az egész cég működését hatékonyabbá teszi a gördülékenyebb munkaszervezésnek, munkavégzésnek köszönhetően. Az elnyert támogatás összege: 23 384 880 forint. A támogatás mértéke: 40%. A Plastic-Form Kft. a GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01796 számú pályázatnak köszönhetően az alábbi beruházásokat tudta véghez vinni a 2019.09.12-2022.03.31. közötti megvalósítási időszakban:

 • Helix Vállalatirányítási rendszer
  Segítségével a hatékonyabb munkavégzés nyomán javult a kapacitás kihasználtság. A vállalkozás minőségi lépcsőt ugrott a munkaszervezésben. A szoftver moduljainak köszönhetően jól strukturált rendszerben adhatóak ki az utasítások, valamint ellenőrizhetőek azoknak végrehajtása. Továbbá azonnal lekérhetőek elemzések, kimutatások, döntéstámogató információk.
 • Informatikai eszközök
  A Helix Vállalatirányítási rendszer üzembe helyezéséhez, üzemeltetéséhez szükséges hardverek, valamint infokommunikációs fejlődést eredményező modern, korszerű informatikai eszközök is beszerzésre kerültek a projekt keretein belül.
  A Lenovo Thinkpad E15 és Dell NB Vostro 3591 notebookok zökkenőmentes távoli, felhő alapú munkavégzést biztosítanak.
  A Dyntell Business PC-k a tervezésre használt korszerűtlenebb munkaállomásokat váltották, ezzel csökkentve a tervezési feladatok időigényét.
  Beszerzésre kerültek továbbá Dell Optiplex 5080 Micro általános irodai munkavégzésre használható korszerű számítógépek, valamint egy Xerox Versalink B7030V_S típusú nyomtató és HP designjet T1700 plotter, melyek egyaránt korszerűbb, napjaink elvárásainak megfelelő eszközök.GINOP 1.2.8-20-2020-02255 pályázat: A Plastic-Form Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési projektje

A Plastic-Form Kft. GINOP-1.2.8-20-2020-02255 számú benyújtott pályázata támogató döntést kapott. A vállalkozás a projekt keretein belül beszerezni kívánt eszközök segítségével kapacitás- és technológiai fejlesztést szeretne elérni. Az autóiparban nagyon magas követelményeknek kell eleget tenni, így elengedhetetlen a géppark folyamatos fejlesztése. Az üzembe helyezendő gépek a legkorszerűbb, gyors, pontos és precíz munkavégzésre képes berendezések, melyek megfelelnek az autóipar egyre növekvő elvárásainak. Az elnyert támogatás összege: 46 932 816 forint. A támogatás mértéke: 48,67%. A Plastic-Form Kft. a GINOP-1.2.8-20-2020-02255 számú pályázatnak köszönhetően az alábbi beruházásokat tudta véghezvinni a 2020.12.08-2021.12.22. közötti megvalósítási időszakban:

 • Stratasys Objet500 Connex3 3D nyomtató rendszer
  A Stratasys Objet500 Connex3 3D nyomtató berendezések több komponensű nyomtatásra is képesek, ezzel közel 1200 féle alapanyag tulajdonság használható az alkatrészek elkészítéséhez. Ezeken a berendezéseken érhető el a Connex technológiával előállítható Digitális ABS alapanyag is, mely az autóiparban az egyik leggyakrabban használt anyag. A professzionális 3D nyomtatás bevezetése egy olyan technológiafejlesztést jelent a cég életében, melynek segítségével lehetősége nyílik új szolgáltatások nyújtására, ezáltal szélesebb vevői kör elérésére, mindemellett gyártási hatékonyságának növelésére is.
 • Formlabs Fuse 1 3D nyomtató
  A Formalabs Fuse 1 egy SLS technológiát alkalmazó eszköz. Üzembe helyezésével a cég egy költséghatékonyabb 3D nyomtatási megoldást tud kínálni meglévő és leendő partnerei számára, mivel egy gyorsabb, rugalmasabb, ezáltal költséghatékonyabb termékgyártási megoldásról van szó. Az Fuse 1 nyomtató elhozza a szelektív lézerszinterezés sokoldalú technológiáját a mérnöki asztalokra. Magas színvonalú kialakítása és alacsony bekerülési és fenntartási költsége elérhető közelségbe hozza az SLS nyomtatást a KKV-k számára is.
 • Madra BT-3 típusú startlyukfúró gép
  A Madra BT-3 egy, a napjaink elvárásainak is megfelelő megmunkálóeszköz. A gépet a precíz munkavégzés érdekében nagy szilárdságú, finom szemcséjű öntöttvas gépágyazat, oszlop, asztal jellemzi. Új nagy teljesítményű CNC-vezérlés, érintő képernyő, intuitív kezelőbarát felület teszi lehetővé a gyors munkabeállítást. Alkalmas mély furatok megmunkálására saválló és keményfémekben is.VNT2020-1 pályázat: Versenyképesség-növelő támogatás

A Plastic-Form Kft. jelen projekt megvalósításával gyártási kapacitásának növelését, gyártástechnológiájának modernizálását tűzte ki célül a beszerezni kívánt eszközök segítségével. A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2020.05.11, fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.03.31. A projektre megítélt támogatás összege: 233 044 000 Ft.

 • Hermle C 22 U típusú megmunkálóközpont
  A gép korszerű, gyors és pontos 5 tengelyes munkavégzést tesz lehetővé, ezáltal üzembe helyezése nagymértékben elősegítené kapacitásunk növelését.
 • Kelch V345C mérőgép és Kelch I-Tec M32 zsugorgép
  Az eszközök beszerzését az üzembe helyezendő új eszközök miatt megnövekedő szerszámigény indokolja.
 • ONA QX3F tömbös szikraforgácsológép
  A gép nagy mozgási tartománnyal rendelkezik, ezzel biztosítva lehetőséget a nagyméretű munkadarabok megmunkálására.
 • Proth PSGP-1015AHR síkköszörűgép
  Új, korszerű és pontos eszköz, mely gyors munkavégzési sebességével járulna hozzá a kapacitás növekedéséhez.
 • Carl Zeiss CMM O-Select és CMM Contura mérőberendezések, GOM ATOS 5 mérőrendszer
  A minőségellenőrzésre és modellezésre szolgáló mérőeszközeink állományának bővítése nélkül nem jöhet létre kapacitásunk növelése, ezért a jelen fejlesztés alappillérei a beszerezni kívánt mérőrendszerek, mérőberendezések.
 • ALM 300 lézerhegesztő gép
  Az ALM lézerhegesztő berendezések új, univerzális felhasználást tesznek lehetővé, a lehető legnagyobb mobilitás mellett.
 • FNGJ 40 ND 523 marógép
  Az FNGJ 40 típusú marógépet akár 350 kg-os munkadarabok széleskörű marási, fúrási, menetvágási munkáira tervezték. A fokozatmentes fordulatszámszabályozás a különböző alapanyagok széleskörű, gazdaságos megmunkálását tenné lehetővé.
 • MOLDEX3D szofver
  Fröccsöntő szimulációs szoftver a terméktervezők, a formatervezők, a fröccsöntőszerszámok gyártói számára lehetővé teszi a munkájuk kimenetelének előrejelzését. Ezáltal a fröccsöntési technológia és a végtermék minősége sokkal megbízhatóbbá válik.
 • Stratasys F370 3D nyomtató
  Nagy teljesítményű, professzionális és gyors prototípuskészítő 3D nyomtató. Jelenleg cégünk nem rendelkezik ilyen technológiával, ezáltal üzembe helyezése technológiai fejlesztés eredményezne.
 • A pályázat keretein belül olyan korszerű számítástechnikai eszközöket is be kívánunk szerezni, melyekkel tervezőmérnökeink munkáját kívánjuk könnyíteni, mely által a tervezési folyamatot gyorsíthatnánk.GINOP 1.2.1-16-2017-00616 pályázat: Plastic-Form Kft. technológiai fejlesztő és kapacitásnövelő beruházás 2017

A Plastic-Form Kft. GINOP-1.2.1-16 számú pályázatát a 2019.12.18-2020.09.28. közötti időszakban megvalósította. Ennek keretében üzembe helyezett minden egyes gép korszerűbb, modernebb, mint a meglévőek. Az autóiparban nagyon magas követelményeknek kell eleget tenni, így elengedhetetlen a géppark folyamatos fejlesztése. Ez a fejlesztés a pályázat keretében meg is valósult és ez hatalmas fejlődést jelentett a Plastic-Form Kft. számára. Az elnyert támogatás összege: 169,74 millió forint. A támogatás mértéke: 50%. A Plastic-Form Kft. a GINOP-1.2.1-16-2017-00616 számú pályázatnak köszönhetően az alábbi beruházásokat tudta véghezvinni a megvalósítási időszakban:

 • EmR-1200M-4H CNC megmunkálóközpont
  A megmunkálóközpont beszerzése nagyban hozzájárult a termelékenység növekedéséhez, mivel ez a típus nagy sebességű megmunkálásra alkalmas. A szerszámgép a legújabb fejlesztésű CNC szervóhajtásokkal van felszerelve a pozícionálás pontossága és a megmunkálás automatizálása érdekében.
 • NCT-HBM-9 CNC fúró-marómű
  A CNC vezérlésű fúró-marómű lehetőséget nyújt pontos koordináta-fúrásra és kiesztergálásra, síkesztergálásra a síktárcsa segítségével, marásra egyszerű és bonyolult szerszámokkal, megmunkálásra hosszú fúrórudak segítségével, valamint menetvágásra. Jelentősen gyorsabb sebességével növelte a kapacitást, stabilitása pedig a megmunkálás minőségében is előrelépést jelentett.
 • ONA QX6 tömbös szikraforgácsológép
  Akár 50%-al gyorsabb gyártási sebességet tesznek lehetővé, 80%-al csökkentett elektródakopás mellett. Az gép rendkívül hosszú, több mint 10.000 munkaóra szervízperiódussal rendelkezik, mellyel nem csak a cég költséghatékony termelését segítei elő, de környezetünk védelméhez is nagyban hozzájárul.
 • Fanuc Robocut Alpha C600iB huzalszikra
  A C600iB típust alacsony karbantartási költség jellemzi. Tartósságának és kiváló rendelkezésre állásának köszönhetően cégünk időt takarít meg, így képes alacsonyan tartani a gyártási költségeket, kiemelkedő pontosság és forgácsolási hatékonyság mellett.
 • DMC 1150 V 3 tengelyes megmunkálóközpont
  A DMC 1150 V fejlesztéseinek köszönhetően nagyobb befogási felületet és teherbírást biztosít. A megmunkálóközpont sebessége nagy termelékenységet garantál. A gép 20 férőhelyes szerszámtárral rendelkezik, így a megmunkálóeszközök cseréjének idejével sem csökken a hasznos gépidő, valamint kezelőjének sem kell folyamatos felügyeletet biztosítania. Üzembe helyezésével növekedett a hatékonyság.
 • MCV 750 típusú vertikális megmunkálóközpont
  A forgó- illetve billenő asztal alkalmazása, illetve a magas főorsófordulat gyorsabb munkavégzést eredményez. A megmunkálóközpont beszerezése jelentős kapacitásnövekedést eredményezett a Plastic-Form Kft-nél.
 • A szerszámgyártási tevékenység végzéséhez nélkülözhetetlen tervezői feladatok ellátására alkalmas munkaállomások és szoftverek, valamint a biztonságos adattároláshoz szükséges hálózati adattároló is beüzemelésre kerültek a Plastic-Form Kft-nél.GINOP-2.1.1-15-2016-01063 pályázat: Biodegradálódó biológiailag lebomló (PLA) műanyag ipari tömeggyártásban való gazdaságos felhasználhatóságának megvalósítása

A RÁK ANTENNA Gyártó Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával. A projekt konzorciumban valósul meg, a konzorciumi tag a PLASTIC-FORM Szerszámgyártó, Mérnöki, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Fejlődési céljaink egyik iránya a lebomló műanyag ipari méretekben történő felhasználása. A folyamatosan „zöldülő világ” fejlődési iránya szempontunkból a lebomló műanyagok ipari méretekben történő gyártása, felhasználhatóságának megoldása. A projekt bruttó bekerülési költsége: 774 362 803 Ft. A megítélt támogatás összege: 468 125 469 Ft. A támogatás intenzitása: 60,45% A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2016.11.01-2018.10.31.

Részletes leírás megtekintéseGINOP-1.2.1-15-2015-00499 pályázat: PLASTIC-FORM Kft. gépjárműipari termelési értékláncban való előrelépését, foglalkoztatottság, illetve termelés bővítését eredményező géppark korszerűsítése

A pályázat keretében beszerezni kívánt minden egyes gép korszerűbb, modernebb, mint a meglévőek. Az autóiparban nagyon magas követelményeknek kell eleget tenni, így elengedhetetlen a géppark folyamatos fejlesztése. Ez a fejlesztés a pályázat keretében meg is valósul és ez hatalmas fejlődést jelent a PLASTIC-FORM Kft. számára. A szerződött támogatás összege: 445.040.134.- Ft, melyet a PLASTIC-FORM Kft. 50%-os támogatásintenzitással nyert el. Az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege: 222.520.067.- Ft. A PLASTIC-FORM Kft. a pályázatnak köszönhetően az alábbi beruházásokat tudja véghezvinni a 2015.10.01 - 2017.02.28. közötti megvalósítási időszakban a 4002 Debrecen, Jégvirág u. 16. szám alatti megvalósítási helyszínen:

 • KAFO-NCT-BMC-2015 5AX CNC megmunkáló központ és Deckel Maho DMF 180/7 5 tengelyes CNC megmunkálóközpont üzembehelyezése
  Mindkét gép új marási technológiával rendelkezik cégünk számára, ezzel a technológiával bonyolultabb geometriájú szerszámok gyártását tudjuk vállalni, így a piacra jutás lehetőség és szélesebb körben tudjuk kiszolgálni a jelenlegi vevőket.
 • EDM 314 MF30 CNC tömbös szikraforgácsoló gép üzembehelyezése
  A berendezés szükségessége többek közt az új fejlesztő generátorában rejlik. A szikraforgácsolóhoz használt elektródák kopása 0 mm, így nem kell nagyoló vagy simító elektróda. 30 férőhelyes szerszámváltóval rendelkezik, így a gép kezelőjének nem kell állandó felügyeletet biztosítania, hanem más munka végzésével tud foglalkozni.
 • EDM 313 MF30 CNC tömbös szikraforgácsoló gép üzembehelyezése
  Új, pontos gép, amelynél az elektróda kopás szintén 0 mm. A cég eleget tud tenni az autógyárak által támasztott magas szintű követelményeknek.
 • EmR 1200D CNC megmunkálóközpont üzembehelyezése
  A berendezés alkalmazásának előnye, hogy új fejlesztésű, direkt hajtású maró orsóval rendelkezik a pontosabb megmunkálás érdekében. Nincsen szerszám melegedés-nyúlás a pontos futású maró orsó miatt, így a forgácsoló szerszám élettartama megduplázódik. Felügyelet nélkül üzemeltethető, így a kapacitás bővül.
 • A gépek üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen szoftverek és szerver is beüzemelésre kerül