-->

Tevékenység

Total tooling management

Partnereink igényeit szem előtt tartva a szerszámkészítés teljes folyamatát képesek vagyunk menedzselni, ezáltal teljes körű szolgáltatást biztosítva. A „total tooling management” keretében házon belül, partnereink szakmai csapatával együttműködve fejlesztjük ki a termékeket.

A termék- és szerszámtervezés folyamatában CAD/CAM rendszerek állnak rendelkezésünkre (3D tervezés). Az elkészült tervek alapján a legjobb minőségű alapanyagok és alkatrészek felhasználásával, tapasztalt szakemberek irányításával készülnek el a prototípus vagy gyártószerszámok. A kész szerszámokat átadás előtt stratégiai partnerünk telephelyén lepróbáljuk, szükség esetén mintatermékeket készítünk, illetve a sorozatgyártásra is vállalkozunk.

A cégünk által megvalósított teljes körű szerszám-menedzsment partnereink válláról leveszi a komplett szerszámkészítési folyamat súlyát, ezáltal pénzt, időt és humán erőforrást megtakarítva.

  • Szerszámtervezés

  • Szerszámgyártás

  • Kiszállítás

Új fröccsöntő- és fúvószerszámok gyártása

A PLASTIC-FORM Kft. fröccsöntő-, illetve fúvószerszámokat készít – legyen szó akár pár száz darabos gyártókapacitású prototípus szerszámokról, vagy többszázezer termék legyártására képes sorozatgyártó szerszámokról.

Szeretjük a kihívásokat, nyitottak vagyunk bármely fröccsöntött, vagy fúvott műanyag termék szerszámának megtervezésére és legyártására az egyszerűbb formáktól a nagy bonyolultságú 3D-s geometriájú műanyag termékekig. Az általunk készített szerszámok nagy teljesítményűek, hosszú élettartamúak, és a felhasznált anyagoknak, valamint képzett szakembereinknek köszönhetően kiváló minőségűek. Teljesítményünket növekvő számú referenciáink is bizonyítják a legkülönbözőbb felhasználási területeken (autóipari alkatrészek, háztartási eszközök, ipari berendezések, kézi szerszámok, stb.)

Szerszámok javítása, módosítása, karbantartása

Gyakran előfordul, hogy a már átadott és kiszállított szerszámok újra hozzánk kerülnek, mert a vevői igények megváltozása miatt azok kisebb-nagyobb módosítására, átalakítására van szükség. Az is kézenfekvő, hogy még egy rendeltetésszerűen használt szerszám is igényli a rendszeres karbantartást. Szolgáltatásaink között így nagy hangsúlyt kap a szerszámmódosítások kivitelezése, a sérült szerszámok javítása, melyet nagy precizitással és a legjobb anyagok felhasználásával hajtunk végre.

A robosztus, nehezen mozgatható szerszámok, illetve nehezen hozzáférhető szerszámfelületek esetében a javítások elvégzéséhez lézerhegesztő berendezés áll rendelkezésünkre. A módosítások kivitelezése az új/felülvizsgált CAD adatok alapján történik.

Amennyiben partnerünk a szerszámainak rendszeres időközönkénti karbantartását is kéri, úgy az egyeztetett karbantartási terv alapján az adott szerszámokat telephelyünkre szállítjuk, és a karbantartás befejeztével ügyfelünk telephelyére leszállítva adjuk át.

Egyedi alkatrészek gyártása

Előfordul, hogy partnereinknek nem szerszámalkatrészre, hanem tevékenységükhöz kötött speciális darabokra van szüksége. Ilyen esetekben egyedi rajzok alapján, a kért mennyiségben készítjük el a kívánt alkatrészt.

Egyedi gépek gyártása

A műanyag termékek gyártói a sorozatgyártás kapcsán több esetben szembesülnek azzal a problémával, hogy egy-egy termékhez további célszerszámok, gépek szükségesek. Tipikusan ilyen berendezések például a fújt termékek kivágó gépei, vagy a termékek további átalakításához szükséges, a rögzítést biztosító tartók, befogók, a megfelelő hűlést biztosító hűtősablonok. A felsoroltakon kívül ellenőrző sablonok elkészítésére is vállalkozunk.

Külső szolgáltatások

Több típusú texturált felületet tudunk ajánlani, melyekkel az eredmény egy szép és ellenálló felület lesz a műanyag terméken. A texturálás folyamatában magyar és külföldi beszállítóink segítenek.

A szerszámok kipróbálására és kis darabszámú gyártásra helyi cégeknél van lehetőség, így tudjuk szolgáltatni az első műanyag mintatermékeket a megrendelőnek. Új, javított vagy módosított szerszámok is szállíthatók néhány műanyag mintatermékkel, ha ez szükséges. Egészen 650 tonnáig vannak fröccsöntő gépek közel a PLASTIC-FORM Kft.-hez.

Szállítás

Az új, javított vagy módosított szerszámokat saját tulajdonú teherautóinkkal tudjuk kiszállítani vevőinkhez. A PLASTIC-FORM teherautóival 24 tonnáig tudunk szállítani, így a kisebb szerszámoktól a nagyobb szerszámméretekig szinte minden fuvarozási feladatot saját eszközeinkkel oldunk meg.